Servera de marockanskaköttbullarna i tomatsåsen tillsammans med ris och sköljd salladsmix. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Servera köttbullarnamed såsen, potatisen och gurkan. Köttbullar. Skiva gurkan tunt med en osthyvel. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften (spara skalet till köttbullarna)
Arbeta färsen med salt, peppar och mynta. servera med bröd, tomatsallad och tsatziki. Blanda massan med 2 pressade vitlöksklyftor, 1 krm salt, 1 msk olja, 1/2 tsk vit vinäger
Den här gången valde jag att bli lite inspirerad av de goda smakerna i det marockanska köket med både inlagd inlagd citron, spiskummin och färsk koriander
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
När färsen har kokat ner i någon minut och alla smaker blandat tar du stekpannan åt sidan. Häll därefter ner alla ingredienser till gräddsåsen i stekpannan och låt koka ihop tillsammans medköttbullarna i tre minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.