Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten. Koka upp och skumma med en slev. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter
Härligt saftiga blir de också i lergryta tillsammans med en läcker sås. Vill du ha dem ännu saftigare, så att köttet nästan faller isär kan du förkoka revbensspjällen i buljong för att sedan pensla dem med glaze och grilla eller steka i ugn
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.