När plattan är varm häller du i dina köttbullar i stekpannan och steker dem tills de får fin färg och är genomstekta men fortfarande saftiga, på medelvarm värme
Liksom mjukt, saftigt och luftigt och med en krispig yta och bara allt gott på samma gång. Blanda dom torra ingredienserna och vispa sedan ner dom med mjölken och äggen till en jämn smet
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Det är helt och hållet upp till mig vad jag skriver om dem, och i utbyte får jag gratis produkter och möjligheten att stjäla lite stjärnglans
Vispa smöret med socker, florsocker, vanilj och oboyen. 150 g smör1 ½ dl socker½ dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 ½ msk oboypulver6 dl havregryn½ dl mjölk½ dl kaffe150 g vit chokladGör så här
Jag rullade köttbullar och stekte dem i långpannan med ett teflonbakpapper i botten. Själv körde jag på metoden att jag tog en klutt smet med hjälp av en vattensköljd sked och sedan formade jag till köttbullen med hjälp av skeden
På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.