Låt småputtra samman och lägg ner köttbullarna i såsen, fortsätt koka på låg värme ytterligare en stund så köttbullarna är ordentligt tillagade rakt igenom
Potatis- och köttfärsgratäng med vitlök. Krydda med salt och peppar. Lägg ett lager (i en ugnsfast from) med potatisen och gräddblandningen och sedan hälften av köttfärsen, gör ytterligare ett lager av varje, avsluta med potatisblandningen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Förvara i glasburk med lock i kylen. Servera biffarna med sky, potatismos och syltade morötter. Forma färssmeten till 6 biffar och stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Servera med blandad sallad och toppa med citroncrème fraiche. Lägg bacon och köttbullar ovanpå grönsakerna och baka i ytterligare 10 minuter. 350 g Scan köttbullar. 140 g Scan bacon
Bacon i köttbullar är förvisso ingen innovation som jag kan ta åt mig äran av, men det hindrar ju inte att jag också kan göra dem, och dessutom på mitt eget sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.