Köttbullar1 kg blandfärs 1,5 dl ströbröd salt, vitpeppar och kryddpeppar, efter smak 1 msk honung 3 dl mjölk 1 liten gul lök, hackad 2 ägg smör och olja, till stekning
Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
När du känner dig nöjd rullar du köttbullar av allt. Sist blandar du i äggen. Samtidigt börjar du steka köttbullarnai omgångar i smör så de får fin färg runtom
Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chilifint. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta. Strimlapaprika på längden och börja steka alltsammans i en gryta
Fräs löken tillsammans med sojan på medelhög värme. Ha sedan i den frästa löken. Vänd ner och blanda allt tillsammans med färsen, finhackadsalvia, salt och kanel
Blanda till en slät smet. 1 Sätt ungen på 250 grader 2 Blanda ströbröd, ägg, grädde, mjölk, oxfond och kryddor i en bunke 3 Lägg i färsen och löken. 4 Provstek en litenbit färs för att smaka av kryddningen. 5 Rulla tillköttbullar och placera på en plåt med bakplåtspapper. 6 Grädda i ugnen på cirka 250 grader tillsköttbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Det tar cirka 8-10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.