Köttbullar i saffran- och tomatsås
Helena's matresa
Helena's matresa
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Ingredienser:
  • 400 g fläsk-, nöt-, eller lammfärs
  • 1-2 vitlöksklyftor, tunt skivad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • ¾ tsk salt
  • olivolja till stekning
  •  
  • Tomatsås
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl rött vin
  • ¼ gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • skal från ½ och saft från ¼ apelsin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  •  
  • Till servering
  • 4 portioner ris
  • 3. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek köttbullarna på medelvärme i 3-5 minuter
  • 4. Blanda strösockret med saffran och en liten skvätt av vinet i en skål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.