Denna krämiga allt i ett middagmedköttbullar och tortellini är super god, enkel att göra och fördelen är att du lagar hela middageni en och samma stekpanna
Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tillssåsen kokat ihop något. Skär kycklingenimindrebitar och stek tillsammansmed lök och vitlöki fettet från baconet
Servera köttbullarnatillsammansmed kokt potatis, morötter och krämigrosmarinsås. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta
Dressingen kan göras med mycket eller litevitlök - det är som bekant en smaksak. Använd haricotverts och/eller vaxbönor eller andra slags bönor som du gillar
Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (tillstekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse. 1Serveringsförslag salladslök (tillgarnering) ris blandade bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.