Givetvis är det godast med hemmagjorda köttbullar, så passa på en dag att göra ett stort gäng och gör denna grytan på den, resten fryser ni helt enkelt intill ett senare tillfälle
Så här gör jag min "one pot" köttbullar/ostfylldatortelliniikrämigsås. Denna krämiga allt i ett middag med köttbullar och tortellini är super god, enkel att göra och fördelen är att du lagar hela middageni en och samma stekpanna
Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizenatills den får den konsistens du vill ha
För några dagar sedan gjorde jag en krämig kall sås som jag åt tillkyckling. Denna lillagoding från DalsspiraMejeri är enligtmig mycket godare än vanlig fetaost
Servera köttbullarnatillsammans med kokt potatis, morötter och krämigrosmarinsås. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme så att de får en fin stekyta
Köttbullar600 g köttfärs 2 salladslökar, finhackade 1 msk färsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, pressade 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk chilipulver (valfritt) 1 tsk salt 2 krm svartpeppar olja (tillstekning). 1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse. 1Serveringsförslag salladslök (tillgarnering) ris blandade bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.