Blanda samman färsen med limeskal, vitlök, sambal oelek, ingefära, koriander, ägg och skorpmjöl.
Rulla bullar av färsen, stek dom i smör ca 5 min och lägg över på ett fat.
Fräs currypastan i smör i 1 min, tillsätt kokosmjölken och 2 dl vatten (skölj ur kokosmjölksburken med vatten) och blanda samman.
Låt såsen koka upp under omrörning, lägg i köttbullarna tillsammans med haricots verts och låt allt småkoka i 5 min Salta, peppra och smaka av såsen med limejuice och eventuellt mer sambal oelek.
Tycker du att såsen är för tunn så går det bra att reda av den med maizena.
Servera köttbullarna med valfritt tillbehör, rostade kokosflingor/skivor, salta jordnötter, grönsaksris, lime, och sambal för de som vill ha mer hetta, är våra förslag.
När man tänker på köttbullar så tänker nog dom flesta inte på currysås. Forma till små köttbullar och stek i smör till s dom har en fin föärg och är genomstekta
Här har nihärligt goda och stora köttbullar med indiska smaker. Känner ni currydoften. Perfekt att variera med dessa istället för våra traditionella svenska köttbullar
Vegoköttbullar. Det här mina vänner. Vegoköttbullarna. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång itiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
GULFISKGRYTA MED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrikfiskgrytafickbli helgens middag. Grytan blirmatig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Köttbullar är en av dessa, en återkommande favoritvidmidsommar, jul och påsk. Här iSverige har vi ju vissa standardrätter som alltidfinns med vid alla högtider
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Mamma Scan rullar oftast minaköttbullar men jag tror banne mej att det ska bliändring på det. Rullandet tar visserligenlitetid men det är stekandet jag tycker är så trååååkigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.