Servera köttbullarna med gräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och ev lingonsylt. Forma små runda köttbullar med oljade händer och lägg dem på ett smörpapper
Blanda alla ingredienser till köttbullarna snabbt. Den använde jag i veckans gräddsås men självklart blir det ännu bättre om ni haft bättre tur än jag i år och använder färsk svamp
Köttbullar, en riktig klassiker inom den svenska husmanskosten. Gräddsås. Här får ni mitt recept på köttbullar så som jag brukar göra dem till min familj
Glutenfria köttbullar med gräddås. Gräddsås. Rulla köttbullarna och stek de i en generös klick med smör. Lägg sedan tillbaka köttbullarna i såsen och låt allt stå och puttra samman en stund
Köttbullar. Forma köttbullarna till runda bollar, ca 15 g per styck. Stek köttbullarna i smör i stekpanna, ca 3-4 minuter. Köttbullar0,5 dl ströbröd 1 dl mjölk 0,5 gul lök 600 g blandfärs 0,5 msk salt 1 ägg 0,5 tsk malen vitpeppar smör, till stekning. Gräddsås1 dl grädde (valfri fetthalt) 30 g smör 30 g vetemjöl 4 dl köttbuljong, utspädd 1 tsk kinesisk soja salt och malen vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.