Köttbullar (frikadeller) med tomat- och citronsås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 blandfärs
  • 11 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g
  • 12-3 dl vatten
  • 12 msk koncentrerad kycklingfond
  • 12-3 msk pressad citron
  • 1½ dl ströbröd
  • 1½ dl mjölk
  • 12 ägg
  • 11 medelstor finhackad gul lök
  • 12 tsk salt
  • 12 krm peppar
  • 1 Ca 300 g pasta
  • 1500 blandfärs 1 burk färdig tomatsås/pastasås 400-500 g 2-3 dl vatten 2 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk pressad citron ½ dl ströbröd ½ dl mjölk 2 ägg 1 medelstor finhackad gul lök 2 tsk salt 2 krm peppar Ca 300 g pastaKoka upp tomatsås, vatten, kycklingfond och citronjuice. Sänk värmen och låt sjuda.. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda färs, ägg, lök, ströbrödsblandning, salt och peppar till en smidig färs. Forma till stora köttbullar (ca 8-10 st) och lägg bullarna i den sjudande tomatsåsen. Tillaga i 15 minuter. Koka pastan enl. anvisning på paketet. Servera pasta och köttbullar i djupa tallrikar och riv lite parmesan över. Sallad eller andra grönsaker hör till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.