Köttbullar
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1½ dl ströbröd
  • 11 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 12 msk finhackad lök
  • 11 ägg
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 11 kg mjölig potatis
  • 12 dl Arla® mjölk
  • 1½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 1 salt och peppar
  • 1½ gurkaGör så här: Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma smeten till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och grädden och rör ner i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera köttbullarna med potatismoset och gurkan skuren i skivor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.