Det jag gjort i detta recept är att jag har använt mig av griskött i mitt spett (vilket inte egentligen förekommer i döner kebab eller shawarma då dessa härstammar från muslimska länder, där använder man lamm, kyckling eller nötkött) men kryddningen som jag använder är mer åt shawarmahållet
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
) Tunn, smakrik, saftig och inte sån där ”köttbulle-kebab” som många kebabexperter kallar de. Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat
Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft och fett kan rinna ut. Denna lördag har nästan hela dagen bestått av matlagning till och från, jag har nämligen gjort hemmagjord kebab och det tog sin lilla tid
Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Den hyffsat långa koktiden gör att man kan använda i stort sett vilket slags nötkött som helst och det blir ändå väldigt mört och fint
När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan. Eventuellt kan du hälla på lite köttsaft ifall du vill späda rätten eller få lite mer sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.