500 g
fläskfile 500 g oxfilé Marinad till fläskfilén ½ dl rapsolja ½ dl soja ½ dl vinäger, rödvin ½ tsk svartpeppar 2 vitlöksklyftor, pressade Marinad till oxfilén 1 dl rapsolja 1/4 dl rödvinsvinäger ½ dl soja Svartpeppar ( 3/4 tsk) Tomatpuré ( 1/4 dl) ½ msk paprikapulver Fondue- buljong 1 liter oxbuljong 1 dl rött vin 3 msk soja 8 kryddpeppar, hel 8 svartpeppar, hel 1 lagerblad Glöm inte att du behöver Rödsprit (för lågan under grytan) Tillbehörs-förslag Potatiskroketter Stor blandad sallad Kalla såser ( 4 - 5 sorter)
F. ö. r. a. h. e. l. g. n. d. v. i. m. t. o. ä. V. p. s. å. b. j. u. f. D. ,. A. c. k. y. E. z. S. P. B. I. 2. 1. G. M. x. C. R. 4. -. 3. ½. q. K. H. ). m r. d l
Vi äter oftast potatis till köttet för att kunna mosa ihop med såsen. Man skär köttet i skivor innan tillagning, blandar ihop såsen och häller över köttet sen är det klart efter en timme i ugnen
Fondue är ju en perfekt middag om man vill ha alla länge runt bordet eftersom det tar tid. Det blev en riktigt mysig middag med både barnens mormor och dotterns kompis på besök
Prova gärna att servera till marinerad, helstekt kycklingfilé och sallad med fetaost. Den här goda såsen passar utmärkt till det mesta och den gör sig särskilt bra till kött och kyckling
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Denna goda rätt med fläskytterfilé är bara ett måste att göra. Har tillagat den med bacon och lök. Lägg fläskytterfilé åt sidan medan du fräser bacon och löken
rikligt med paprikapulver. rikligt med paprikapulver. Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.