Körsbärssylt
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 liter färska körsbär, klarbär eller moreller, ca 1,2 kg bär. Eller 2x500 gram frysta körsbär (2 paket)
  • 10,4 dl vatten
  • 1800 gram strösocker eller syltsocker - skippa då pektin och natriumbensoat samt citronsyra
  • 12 tsk pektin
  • 12 krm citronsyra
  • 11 krm natriumbensoat (valfritt konserveringsmedel)
  • 13 msk citronsaftRensa och skölj bären. Tag ut (ploppa) kärnorna med en körsbärsuttagare. Man kan också pilla ut kärnor för hand med hjälp av en skalkniv. Lägg de urkärnade bären med strösocker eller syltsocker samt citronsaft i en stor kastrull och koka ihop körsbärssylten i cirka 10 minuter. Sylten blir lite lätt genomskinlig och geléar sig på ytan när den kokar. Skumma med en slev. EXTRA HÅLLBAR SYLT UTAN SYLTSOCKER: Använder du ej syltsocker men vill ha hållbar sylt så blandar du pektin, citronsyra och natriumbensoat med lite sylt i ett glas, tillsätter under omrörning och kokar i 2 minuter till. Ös upp sylten på rena syltburkar och förslut genast med lock. Sätt upp och ner och låt svalna. Förvara körsbärssylten svalt och mörkt. Öppnad burk sylt förvaras i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.