Körsbärslikör
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg körsbär
  • 11 liter okryddat brännvin som vodka eller brännvin special
  • 1600 gram strösocker
  • 12 dl vatten
  • 12 cm vaniljstång (valfritt)Rensa bären och skölj dem och låt rinna av. Kärna ur dem. Spara och krossa 10 kärnor grovt. Tag två flaskor och stoppa hälften av körsbären i varje, fördela fem krossade kärnor i varje också. Häll på spriten. Förslut flaskorna med kork eller skruvkork eller liknande. Låt stå i ca 3 veckor. Skaka på dem då och då. Sila bort bären med en silduk eller kaffefilter. Blanda körsbärsspriten med socker och vatten. Rör tills sockret löst sig. Fördela likören i på två flaskor. Skaka om och låt gärna stå någon dag. Lägg i en liten bit vaniljstång - ca 1 cm - i varje flaska om du vill ha lite vaniljsmak på likören också. Nu är likören klar men låt den gärna stå svalt och mörkt i 2 veckor till för bäst smak.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.