12 hg
keso 1 klick smör 1 tsk paprikapulver 1 liten finhackad hackad lök 1 nypa salt 1 nypa mald kummin (efter tycke och smak) 1 liten sked Dijonsenap Några msk gräddfilBlanda ihop keso, smör och gräddfil med elvisp. Tillsätt den hackade löken och smaka av med salt, mald kummin, paprikapulvret och Dijonsenap. Häll röran i en bytta täckt med plastfolie och låt den stå till sig någon timme i kylskåpet.
Smaka av med salt och svartpeppar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
1,5-2 kg högrev i tärningar. Koka upp och låt sedan grytan sjuda 3-4 timmar tills köttet blivit riktigt mört och paprikorna smält ner. 1,5-2 kg högrev i tärningar
Smaka av med salt och svartpeppar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Koka nån minut, smaka av, salta lite mer ev. Gör en redning med vetemjölet och mjölken (eller vatten) när såsen har rätt konsistens häll i grädden och rör ner crème fraichen
Ungerskt bondbröd är ett supergott bröd med en härligt seg yta och ett mjukt innanmäte. Häll av den och pressa den med en potatispress eller mosa den med en potatisstöt alternativt en gaffel
Smaka av grytan med salt och peppar. (Vill du ha starkare smak behåller du kärnorna). Späd med buljongen och rör om så att allt blandas, häll över allt i grytan med köttet och låt sjuda sakta under lock ca 30-40 minuter eller tills köttet börjar bli mört. 2-3 msk olja. 6-7 deciliter köttbuljong. 2-3 paprikor av olika färger. 6-8medelstora potatisar av mjölig sort
150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.