Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Rör ihop köttfärsen tillsammans med ägg, ströbröd, senap och kryddor. Potatismos. Smaka av med kryddor. 1. Rulla till köttbullar eller forma till pannbiffar
Red av med potatismjölet utrört i litet vatten. Potatismos. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i tärningar och bryn det i matfett i en stekgryta
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Innan servering koka upp och smaksätt med ättika och kryddor. Inget går upp mot riktig hemlagat pölsa, hemkokade rödbetor och ett glas kall mjölk på en söndag
Gör du en lite större sats senap och dubblar receptet, kan du dessutom dela upp den och smaksätta på olika sätt, med vitlök, timjan, honung, saffran eller något annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.