3 dl fin malen bulgur (köftelik bulgur). 2-3 msk vetemjöl. Häll i ungefär 1-1/2 dl vatten. Tillsätt lite i taget 2-3 dl vatten och börja knåda i ungefär 10-15 minuter. Tillsätt vetemjölet och fortsätt knåda ytterligare 5-10 minuter. Låt fritera i 6-8 minuter. 2-3 msk vetemjöl. 2-3 dl vatten. 10-15 minuter
-) Lammfärsbiffar. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. 1-2 klyftor vitlök, rivna. Tzatziki 3 dl grekisk yoghurt 0,5 gurka 1 tsk salt 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 msk olivolja peppar
Lammfärsbiffar med smak av rosmarin, vitlök och citron 500 g lammfärs 1 eko-ägg 1 st eko-citron och finstrimlat skal därav 2 st klyftor av vitlök 1 msk färsk rosmarin salt och svartpeppar 1
lammfärsbiffar till valborg kanske. Det var liksom upplagt för grillning av dessa lammfärsbiffar i helgen, då aprilvädret plötsligt visade sin sida med världens hagel/regnskur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.