Vi ska till landet och fixa i huset, träffa vänner och - framför allt - äta massor med god mat. Fyllda portabellosvampar signerade Yotam Ottolenghi - vad skulle kunna gå fel
Smaka av med salt och ev lite socker. Garnera med färsk timjan. Servera med en ostgratinerad toast. Denna veckan fick jag uppdraget att laga soppan och jag har precis blivit klar med 20 liter soppa. -) Receptet har jag satt ihop själv av de smaker som jag älskar och som gifter sig med varandra men ni där hemma kanske inte vill laga 20 liter till motsvarande 60 portioner så här kommer recept till en humanare mängd. 100 g portabellosvamp. 100 g portabellosvamp
Placera svamparna i en ugnseldfast form med ovansidan neråt. Bland ihop marinaden. Skär ev av fötterna på svamparna och fördela marinaden jämt över dem
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Tillsätt en klick smör och lägg ner svampen så att den får steka med några minuter på varje sida på mellanvärme
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Tillsätt en klick smör och lägg ner svampen så att den får steka med några minuter på varje sida på medelvärme
Tycker man att det är mekkigt med veggoburgare så är en bra genväg att använda portabellosvamp. Blanda crème fraîche med majonnäs och hacka ner färska kryddor
Han visar på hur man med planering och rätt arbetsordning kan få ihop bra mat på en halvtimme. När jag såg avsnittet med den här biffmackan blev jag såå sugen på att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.