Blanda majonnäs, crème fraiche, Dijonsenap och övriga kryddor och blanda runt väl med strimlorna. Ta bort dåliga blad från kålhuvudet, skär huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken
Denna kålsallad passar, enligt mig, perfekt på julbordet och är som en julig grönsakswok. Smält oljan i en panna och fräs sedan lök och kål medmedelvärme
Mixa groddarnamed stavmixer eller i matberedare en slät gröt. För det första använder man sig av hela kornet med skalet som ger fullkornskvalitet på brödet med fler näringsämnen och fibrer
Jag fortsätter på mitt tema med billiga och enkla kålrecept, som passar den magra januaribudgeten. Mängder av såna recept hittar du i min senaste kokbok som jag gjort tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson
Skölj de okokta mungbönorna och lägg dem i en stor glasburk med vid öppning. Ställ sedan burken lutande, tex i diskstället eller i en större glasskål, och täck över med en handduk
Massera/knåda med händerna så kålen och bladen mjuknar. Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål
Blanda ner det rivna äpplet med kålen. Mängden balsamvinäger bestämmer hur syrlig kålsalladen blir. Krydda med örtsalt och svartpeppar efter egen smak och häll över en aning balsamvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.