KörvelsalladFärsk körvelStekta brödkrutongerCitronGojibär i äppelgeléÄpplemust eller juiceGelesockerLjus vinägerGojibärKoka ihop äpplemusten, vinäger och gelesockret och häll upp i en liten platt form
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostade pumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Och eftersom de inte bara lät sanslöst goda utan även var det så måste jag bara dela med mig här. Heddas recept låter som följande och det som stor inom () är det jag bytte ut mot i mina bollar
Gårdagens lunch blev en blandning av vad jag hade liggandes i kylen, och det visade sig att resultatet blev väldigt gott, så gott så att jag var tvungen att dela med mig av det i bloggen
Ingredienser kålsallad. Den här salladen innehåller verkligen många av de sakerna som jag förknippar med julen såsom tex rödkål, grönkål, valnötter och granatäpple
Man må ju vara skadad, den matbloggare som man är, men i mitt flöde på sociala medier så svämmer det fullständigt över av matbilder, inlägg, kommentarer och annat som hör till mat
Kålsalladmed stekt sidfläsk, äpple, rödbeta och hösthallonDe friska hösthallonen passar både ihop med sältan i det rimmade fläsket ochmed sötman i rödbeta och kål
Kål är ju i säsong just nu och då tycker jag vi ska använda oss av den. Den här salladen gjorde jag till julafton förra året och den blev väldigt uppskattad av familjen och släkten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.