Supergott tillbehör till kyckling, fläsk och fisk. Vi hade kålen till steam buns och dagen efter till ”asiatisk salladsbowl” med sallad, tomat, fläsk, koriander, lime, inlagd rödlök och inlagd gurka
Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål
Denna kålsallad har en touch av italien med färska fikon och en högklassig olivolja från Terreno. Blanda sedan olivolja med lite himalayasalt och häll detta sedan över kålsalladen
En fräsch, vegansk kålsallad med grillad rotselleri. Jag har redan nämnt förträffligheten över Mette Løvboms kokbok "Kålboken", men jag hittar nya godingar hela tiden i den
Häll av spadet från linserna och skölj dem i kallt vatten. Finstrimla vitkålen. Kärna ur och riv äpplet. Blanda vitkål, äpple, gräslök och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.