När jag lyssnar på Drakes Summers Over Interlude tänker jag alltid på den galet varma sensommarkvällen när vi hade besök på landet av goda vänner och vi drack Bloody Marys, åt belugachili och pratade till långt in på småtimmarna
Nu börjar det bli dags att tänka på julmaten och något jag vill ha på julbordet är Kålrotslåda. Den här kålrotslådan tycker jag är godare än den vanligamed en massa skorpmjöl i smeten, dessutom är den nyttigare och det är inte fy skam
Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På begäran tar jag därför en favorit i repris, den på julbordet obligatoriska finska kålrotslådan. Jag har faktiskt fått tackmail från Finland, kålrotslådans hemland, för receptet vilket känns särskilt hedrande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.