I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner med bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Glutenfritt olivbröd med timjan, rosmarin och oliver. Helgplaner och fredgastips. I dag blev det ett snabbakat olivbröd fyllt med oliver, timjan från trädgården, rosmarin från ica och flingsalt från skafferihyllan på jobb
8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Mycket av det kockarna gör är oerhört imponerande och inspirerande, men samtidigt inte något jag känner att just jag kan återskapa i mitt kök, med mina kunskaper och förutsättningar
Tillsätt olivolja, timjan, salt och peppar. Med smördeg som botten och salt topping är detta ett flarn som passar både som drinktilltugg, förätt och varmrätt
Smaksätt med finfördelad timjan, olivolja, flingsalt och svartpeppar. Har länge velat testa potatisflarn och när jag såg receptet hos Leila Lindholm, ja då var naturligtvis saken klar
Rör om då och då, så att kompotten tjocknar och nästan reder sig själv när frukten kokar sönder. KOMPOTT AV TORKAD FRUKT OCH MÖRK ROM100 g torkade fikon i bitar150 g katrinplommon i bitar1 dl russin5 torkade mörka aprikoser i bitar5 bitar torkad persika i mindre bitar2-3 dl vatten3/4 dl mörk romBlanda alla ingredienser i en gryta
I vårt ganska fulla kylskåp hade en kålrot lyckats gå vilse. Den låg längst in och såg lite trist ut, men när den var skalad och tillagad på det här viset, slank den ner utan problem i både mannens och Pysens magar
För att matcha upp senapens syrlighet och det krämiga i rotfrukterna gör jag en örtgremoulata på timjan, min unika skörbjuggsört (det går bra med oregano), rosmarin och olivolja, svagt med citronskal och lite äppelcidervinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.