Dessa frallor brukar min mamma göra på överbliven gröt när vi barn var små. Innan vi visste att det var gröt i bullarna gick de ner utan problem, flera stycken, när vi väl fick veta att det var just gröt i degen så avtog brödsuget under en tid
Ingredienser Kålpudding Receptet är för 4 personer 500 gram älgfärs* 1 st vitkålshuvud 1 st gul lök 0,5 st röd chili Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt Efter tycke & smak svartpeppar Efter tycke & smak kokosolja (alt
Bryn köttbitarna i smör tillsammans med finhackad lök på medelvärme i en gryta. Lägg den på ett mjölat bord och knåda tills degen känns fast och smidig
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Kålpudding. Kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.