Kålpudding
www.vinsider.se
www.vinsider.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g viltfärs
  • 1400 g skivad vitkål
  • 11 hackad gul lök
  • 12 ägg
  • 12 msk havremjöl
  • 11 dl grönsaksbuljong
  • 11 krm malen nejlika
  • 11 tsk malen ingefära
  • 11 msk sirap
  • 11 msk vinäger
  • 11 msk lingon
  • 11 msk salt
  • 11 tsk vitpeppar
  • 12 dl gröna ärterStek kål och lök mjuk och brun med sirap, lite av saltet och vinäger. Avsluta med nejlika och ingefära.
  • 1 Blanda färsen med ägg,havremjöl och buljong.
  • 1 Blanda ner kålen och 1 msk lingon i färsen. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Lägg färsblandningen i en brödform och baka i ugnen på 120°C tills innertemperatur är 70°C, cirka 1 timme.
  • 1 Bryn runt om i smör och skiva 2 skivor 50 g /st.
  • 1 Servera med brunsås, mos, gröna ärtor och lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.