Kål- och färsfyllda vårrullar
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2.5 dl jasminris
  • 1 ark filodeg
  • 11 msk olja
  • 1250 g nötfärs
  • 1250 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 11 msk smör
  • 11 msk ljus sirap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 12 tsk sambal oelek
  • 11 tsk salt
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 1 neutral olja
  • 1 sweet chilisås
  • 12.5 dl jasminris ark filodeg Fyllning 1 msk olja 250 g nötfärs 250 g vitkål gul lök 1 msk smör 1 msk ljus sirap vitlöksklyfta 2 tsk sambal oelek 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar neutral olja sweet chilisåsKoka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.
  • 1 Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
  • 1 Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna.
  • 1 Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i cirka 4 minuter. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.