12.5 dl
jasminris ark filodeg Fyllning 1 msk olja 250 g nötfärs 250 g vitkål gul lök 1 msk smör 1 msk ljus sirap vitlöksklyfta 2 tsk sambal oelek 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar neutral olja sweet chilisåsKoka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.
1 Strimla
kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
1 Lägg
filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna.
1 Hetta
upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i cirka 4 minuter. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.
Strimla paprika, morötter och purjolök i tunna skivor. Vegetariska vårrullar. Blanda sedan ner nudlarna med grönsakerna och fräs tillsammans i några minuter
Skala och finhacka vitlöken och hacka svampen. Ta upp grönsakerna och fräs färsen smulig. Rör i grönsakerna igen och smaksätt med ingefära, soja och socker
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Rödvinssåsen var av skedätarslaget och den gräddkokta kålen ska vi snarast möjligt ge oss på igen och då försöka ge den en liten annan prägel
Hon vill ha dumplings, vårrullaroch hemmagjord thaimat. I kväll hade jag till exempel inte hintat om att jag skulle göra färska vårrullar, utan hon överraskades när hon slog sig ned vid matbordet
Vårrullar med kyckling och svamp – gör så här. Skala och finstrimla löken. Skala och riv morötterna. Blanda vitkålsfräset med kycklingen och tillsätt ostronsås, ingefära och vinäger
Kall vårrulle fylld med kycklinglår samt krispiga grönsaker med ingefärs- och chilidippDet är lite pilligt, tar lite tid och rullarna görs precis innan gästerna kommer, men få rätter uppskattas så mycket som dessa krispiga och smakrika munsbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.