12 –3
msk riven kokosSå här gör du 75 minuter Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2 liter. Smält smör och choklad på medelvärme. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smör och choklad. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig. Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 minuter. Vänd upp kakan på ett fat. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i kaffet. Låt blandningen svalna och rör sedan i florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn och fin glasyr. Låt den stelna lite och bred den sedan över kakan och strö över kokos. Sätt in kakan en liten stund i kylen, tills glasyren stelnat. Skär upp kakan i skivor. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 874
Vill ni också smaka, här kommer receptet. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Dessa lakritssnittar är faktiskt första receptet ut i den här fina bakboken 100 g rumsvarmt smör. Även om jag har ätit alldeles för många lakritssnittar nu så var det precis var den här gråa dagen krävde
Krossa hallonen lite lätt om du använder frysta (enklast att banka på påsen lite) och rör ner dem – smaka sedan av om det är lagom sött, ta annars lite mer florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.