Kärleksmumsockerkaka – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1100 g mörk choklad
  • 13 ägg
  • 13 dl strösocker
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 dl kakao
  • 12 tsk bakpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 165 g smör
  • 14 msk kallt kaffe
  • 13 1 ⁄2 dl florsocker
  • 11 ⁄2 msk kakao
  • 12 –3 msk riven kokosSå här gör du 75 minuter Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer cirka 1 1⁄2 liter. Smält smör och choklad på medelvärme. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Vispa i smör och choklad. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig. Ta ut kakan och låt den vila i formen i 5 minuter. Vänd upp kakan på ett fat. Glasyr: Smält smöret i en kastrull och rör i kaffet. Låt blandningen svalna och rör sedan i florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa till en jämn och fin glasyr. Låt den stelna lite och bred den sedan över kakan och strö över kokos. Sätt in kakan en liten stund i kylen, tills glasyren stelnat. Skär upp kakan i skivor. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 874

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.