Alla torra ingredienser och smörmjölken blandas med äggsockret. Stå där och bakat kärleksmums till sista punkten och inse att här finns ingen kokos hemma
Vill du ha fler tips på ägg- och mjölkfria bakverk så finns det en del på denna receptflik och förstås i redan nämnd bok som är ett måste i var persons hem
Kokostäcket. Kokostäcke. 3 ½ dl kokos. Smält matfett och vatten i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt, Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten
Chokladrutor eller kärleksmums eller. Häll krämen över kakan och strö över kokos. Extra goda blir dessa kakor om man hackar en stor chokladkaka med daim (200 g) och strör över kakan innan den gräddas
Silviakaka, Ljus kärleksmums, Victoriakaka, eller Tuppakaka… Kärt barn har många namn. Men det måste vara för att detta är en så fantastiskt god och fluffig kaka som nästan alla tycker om
Bred över kakan och strö över kokosflingor (eller strössel, nötter etc) Skär i rutor. Botten till dessa rutor är det klassiska receptet till Snoddas ur kakboken Sju sorters kakor men istället för den där sötsliskiga glasyren så hittade jag ett recept på chokladkräm som man kokar och brer ovanpå
Blanda i det kalla vattnet och sist mjölet som redan är blandat med bakpulvret. ) Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos och som i mitt fall även hackad, skållad mandel
smält smöret och tillsätt mjölken (du kan smälta smöret ihop med mjölken men tänkt på att det inte ska bli för varm - då sabbar du äggen när du blandar ihop det)
Det var smördegskakor med russin eller korinter, chokladsnittar, kolakakor, pepparkakor, drömmar, havrekakor och så var det kärleksmums som jag gjorde i långpanna
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Strö över kokos och servera i rutor. Klä en plåt (40 x 35 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten. 2 dl kokosflingor
och tillsätt dem i smeten växelvis med mjölken och smöret. Strö på kokos. Bakade kärleksmums idag, så gott och går fort och lätt att göra, dessutom blir det många, perfekta att frysa in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.