1 Receptet
gäller för 30 bitar 225 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 5 ägg 4½ dl strösocker 1½ msk vaniljsocker 1¼ dl kakao 3 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl Glasyr: 75 g Arla® Svenskt Smör ¾ dl starkt kaffe ½ dl kakao 1½ msk vaniljsocker 5 dl florsocker Garnering: 1 dl kokosflingorSätt ugnen på 175°.
1 Smörj
och bröa en form med hög kant, 25x30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
1 Smält
smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
1 Vispa
ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
1 Häll
smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
1 Smält
smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
1 Tag
ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
3 dl vetemjöl. 11,5 dl kokosflingor. 12 tsk bakpulver. 1150 g mjukt smör. 12 dl socker. 12 ägg. 11 dl mjölkTa ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke
Kärleksmums är en klassiker som alltid håller och finns i många varianter. De här blev så där saftiga, man får hålla koll på hur länge de är i ugnen annars kan de bli torra
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.