Kärleksmums
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 225 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl Arla® mjölk
  • 15 ägg
  • 14½ dl strösocker
  • 11½ msk vaniljsocker
  • 11¼ dl kakao
  • 13 tsk bakpulver
  • 16 dl vetemjöl
  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 1¾ dl starkt kaffe
  • 1½ dl kakao
  • 15 dl florsocker
  • 11 dl kokosflingor
  • 1 Receptet gäller för 30 bitar 225 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla® mjölk 5 ägg 4½ dl strösocker 1½ msk vaniljsocker 1¼ dl kakao 3 tsk bakpulver 6 dl vetemjöl Glasyr: 75 g Arla® Svenskt Smör ¾ dl starkt kaffe ½ dl kakao 1½ msk vaniljsocker 5 dl florsocker Garnering: 1 dl kokosflingorSätt ugnen på 175°.
  • 1 Smörj och bröa en form med hög kant, 25x30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  • 1 Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  • 1 Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
  • 1 Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • 1 Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
  • 1 Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.