Tillsätt vatten, smulad buljong, senap och timjan. Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Fräs kål och lök under omrörning i lite matfett tills kålen slaknar
Häll på vatten, buljongtärningar, tomatpuré, soja, senap och lagerblad. Servera gärna något gott bröd till, eller som jag, varma ostmackor som du enkelt gör av rostebröd, smör och ost som du sedan sätter in i ugnen tills osten smält och fått fin färg
En klick creme fraiche på toppen och lite persilja förhöjer smaken ytterligare. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en liten stund tills löken mjuknar
Hur mycket mjölk man behöver späda med beror också på hur vattnig den potatissort man använder är. på mera mjölk (max 5 dl totalt om du gör en sats annars kan det bli för vattnigt istället för krämigt). Låt koka upp, sänk plattan och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Späd med mera mjölk (max 5 dl totalt om du gör en sats) beroende på mängden och tjockleken på vätskan och efter tycke och smak
Tillsätt färsen och rör om tills den blir smulig. Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpurén. Tillsätt krossade tomater och vatten, buljongtärningar, stött kummin och lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.