Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Hur som helst – om du har mindre kräsna barn eller om du inte har några barn i hushållet
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Mitt letande efter riktigt, riktigt god vegetarisk mat går vidare. I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om
Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar. kokt basmatiris, chapatibröd (vi köper färdiga, men man kan säkert baka själv), mango chutney Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar
Perfekt att köra köttfria dagar hemma. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Mina gäster fick ett gott skratt då jag sa att jag hade gjort en "sexig" paj till kaffet. Vill du bjuda på en god och mäktig paj, då ska du prova denna
Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger mig möjlighet att vidga mina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
Det här är en rätt vi brukar ha på vår restaurangmeny på jobbet som jag bara måste tipsa er om , en riktigt lyxig rotfruktslasagne med en sås som smakar av senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.