Köttfärssoppa – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 1 smör att steka i
  • 1800 g blandfärs
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 l vatten
  • 12 köttbuljongtärningar
  • 12 msk kinesisk soja
  • 1800 g konserverade krossade tomater
  • 11 1/2 msk paprikapulver
  • 1 salt och peppar
  • 17-8 små fasta potatisar
  • 1 ev 1/2-1 msk sambal oelek
  • 1 crème fraiche
  • 1 färsk oregano
  • 1 ett rustikt brödFinhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. Ställ åt sidan.
  • 1 Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel.
  • 1 Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut.
  • 1 Tillsätt vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprikapulver, salt och peppar. Koka upp.
  • 1 Skala och skär potatisarna i små tärningar. Rör ner tärningarna i soppan och låt sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor (samt sambal oelek om du vill ha lite hetta).
  • 1 Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano.
  • 1 Servera soppan tillsammans med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.