Tips! Vill man ha soppan matigare, tillsätt mer potatis.
Häll Milda i en kall stekpanna. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna slutat bubbla. Lägg i färsen och bryn under omrörning till en smulig massa.
Skala och strimla moroten. Skala och tärna potatisen i cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken.
Fräs morot, potatis och lök i resten av matfettet ett par minuter.
Lägg den stekta färsen och grönsakerna i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, timjan, chilisås och cayennepeppar. Koka soppan ca 15 minuter.
Klyfta under tiden tomaterna och ta bort kärnhusen, tillsätt dem i soppan och låt de koka med de sista fem minuterna.
Idag har varit en riktigt underbar mys söndag med världens bästa gudson och hans mamma och pappa. Eftersom jag inte gjort någon mat själv idag får det bli en gammal goding med ett svårt namn
Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme. Mixa sedan soppan i en hushållsassistent eller med stavmixer
Blanda ner grönsakerna och låt det fräsa med en stund tillsammans med tomatpuré. Smaka av med salt och peppar innan servering och rör ner finklippt persilja
Detta är en soppa som jag gjorde ofta när jag var med i Viktväktarna, men det är några år sedan och sen dess har jag inte gjort den så nu tyckte jag att det var dags
Det blir en mättande och god favorit med köttfärs. Smaksätt med salt, peppar och koriander. Servera med en klicks cremefraische eller lite ost tärningar som får smälta lite i soppan (som jag tycker är godast) och ett gott bröd
-(Igår skrev jag ihop mitt recept på tacosoppa och för att var mitt första helt egenskrivna recept så blev det riktigt gott, till och med kanongott så varsågod här är receptet
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Krydda med paprikapulver, oregano, lite chilipulver, persilja, salt och peppar. Ingredienser. 500 g blandfärsen klick smör1 gul lök2 stora morötter½ dl röda linser3 msk chilisås1 liten burk majs6 dl vatten1 köttbuljongtärning1 dl vispgrädde2 tsk paprikapulver1 tsk oreganoen näve hackad färsk (eller fryst) persiljasalt, svartpeppar och lite chilipulverGör så här
Krydda med salt och peppar. Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Servera med ett gott bröd, finhackad persilja och en klick cremé fraiche
Bryn färsen smulig tillsammans med hackad lök och kryddor. Smaka av med cajenne om ni vill ha lite sting på soppan, rör ner persilja och servera med gott bröd
Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs köttfärsen, flytta över det till en kastrull. I vår familj är den här Mexikanska köttfärssoppa väldigt populär, inte minst av barnen som älskar att den smakar taco, en Tacksoppa helt enkelt
Börja med att skala potatisen, löken och morötterna. Skär sedan vitkålen och koka för sig själv med lite salt , tills den blivit mjuk (för att få bort gaserna som är i) börja under tiden att steka köttfärsen i en kastrull på ca 5 liter, krydda med salt och peppar. servera gärna med ett gott bröd 300 gram köttfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.