Köttfärssåsen maken älskar
Alma Mater - mat är gott
Alma Mater - mat är gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 burk skivade champinjoner
  • smör
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 500 g bra nötfärs
  • 1 burk krossade tomater. Gärna Delizie eller Mutti
  • även om Saltå Kvar och Kung Markatta har bra.
  • 1/2 tomatburkar vatten
  • 2 msk Touch of Taste Kalvfond (inte nödvändigt men ger mersmak)
  • 1 1/2 dl ketchup, helst Heinz för min del
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 20 varv på min vitpepparkvarn
  • 15 varv på min svartpepparkvarn
  • 1/2 - 1 salt
  • 2-4 msk torkad oregano (lägg i handflatan och smula ner över och rör i)
  • 2 (helst rivna) vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde (funkar med laktosfri)
  • gnuttan Cayennepeppar sitter inte fel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.