Köttfärssås med creme fraiche
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gram nötfärs
  • 11 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 14 msk olivolja
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 krm chiliflakes
  • 13 krm oregano
  • 11 krm timjan
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 burkar krossade eller hela skalade tomater
  • 11 dl vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 msk rödvinsvinäger
  • 10,5 kruka färsk basilika
  • 12 dl crème fraiche
  • 1400 gram pasta av valfri sort som ex spagetti, tagliatelle eller penne
  • 10,5 dl riven parmesan eller grana padanoFräs köttfärsen hälften i taget i en stekpanna med lite olivolja. Rör och hacka sönder färsen med en stekspade. Lägg över i en gryta efter hand. Skala och hacka under tiden löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i stekpannan i lite olivolja någon minut. Börja koka upp vatten till pastan i en pastakastrull. Tillsätt 0,5 tsk salt och någon tsk olivolja till pastavattnet. Lägg över med köttet och fräs allt vidare i grytan. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, oregano och timjan samt rör om. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt tomater och skölj ur en burk med en dl vatten och tillsätt det. Tillsätt salt, peppar och vinäger. Rör om. Grovhacka färsk basilika och tillsätt den. Spara gärna lite att garnera köttfärssåsen med. Låt köttfärssåsen koka på låg värme och rör då och då medan du kokar pastan. Lägg i pastan i kokande vatten och koka pastan enligt paketet ca 10-12 minuter. Rör då och då. Riv ost. Tillsätt crème fraiche till pastasåsen och värm upp. Smaka av pastasåsen med socker, chili, vinäger, peppar och salt. Servera pastan med köttfärssåsen samt riven ost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.