1400 gram
pasta av valfri sort som ex spagetti, tagliatelle eller penne
10,5 dl
riven parmesan eller grana padanoFräs köttfärsen hälften i taget i en stekpanna med lite olivolja. Rör och hacka sönder färsen med en stekspade. Lägg över i en gryta efter hand. Skala och hacka under tiden löken. Skala och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i stekpannan i lite olivolja någon minut. Börja koka upp vatten till pastan i en pastakastrull. Tillsätt 0,5 tsk salt och någon tsk olivolja till pastavattnet. Lägg över med köttet och fräs allt vidare i grytan. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, oregano och timjan samt rör om. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt tomater och skölj ur en burk med en dl vatten och tillsätt det. Tillsätt salt, peppar och vinäger. Rör om. Grovhacka färsk basilika och tillsätt den. Spara gärna lite att garnera köttfärssåsen med. Låt köttfärssåsen koka på låg värme och rör då och då medan du kokar pastan. Lägg i pastan i kokande vatten och koka pastan enligt paketet ca 10-12 minuter. Rör då och då. Riv ost. Tillsätt crème fraiche till pastasåsen och värm upp. Smaka av pastasåsen med socker, chili, vinäger, peppar och salt. Servera pastan med köttfärssåsen samt riven ost.
Vill jag lyxa till det gör jag istället en köttfärssåsmedcremefraiche i Crock-Pot. En av de mest tacksamma rätterna att börja med när man skaffat sig en Crock-Pot är köttfärssås (och spaghetti)
Söndagstortellini medköttfärssås Spara Skriv ut Portioner. Förslagsvis kan du servera dessa söta baguettesnittar med romatica-tomater och ricotta från Apulien till förrätt
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar
lasagneplattorna och toppa med en tredjedel av crème fraiche blandningen. Det går bra att använda mycket grönsaker i lasagne, för att grönsakerna "smälter" sig in med resten av ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.