Här tänkte jag bjuda på ett snabbt och enkelt recept på en soppa med torsk, fänkåloch dill. Jag tycker soppa är en perfekt maträtt att ställa fram på middagsbordet då det förutom att vara värmande på kyliga dagar också är riktigt gott och något som kan varieras i all oändlighet
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
I detta fall används hjortfärs, ett val jag gjorde efter att ha låtit barn pröva olika köttbullar. Köttbullar påhjort i gräddsås med lingon och pressgurkaDet finns alltid en anledning till varför vissa rätter blir klassiker
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Skala och kärna ur pumpan, skär i bitar, kärna ur och hacka chilin, skala vitlöken, lägg allt på ugnspapper, ringla över lite olivolja, salta och dra några varv med pepparkvarnen
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjordpå kokt potatis och bovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
För många år sen gjorde jag ofta egen lemonad av vanliga citroner, socker och lite vatten. Men nu var det ett tag sen och när jag handlade mat sist så var det extrapris på honungsmelon
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssåspå det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Ansa och skiva fänkålen så tunt du kan, helst på en mandolin. Kombinationen av citrusvinägretten tillsammans med fänkål, avokado, blodapelsin och rostade mandlar är underbar
En mycket fräsch men även matig sallad på råa gulbetor ochfänkål smaksatt med grapefrukt och krasse, perfekt som tillbehör till en god fisk eller som en bufférätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.