Ta den "vanliga" köttfärssåsen och lyxa till den lite à la Bourguignon. En köttfärssås som får lite tid på sig att puttra ihop blir ju godare än snabbvarianten
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssås med en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
nu hade lagat bourguignon på nötfärs och det stora ha-begäret slog till direkt. Eftersom hjortfärs är väldigt magert i sig och man inte har grädde i en bourguignon kan man med fördel ha lite feta tillbehör istället
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
Igår eftermiddag gjorde jag en galet god köttfärsrätt som skiljer sig från den vanliga köttfärssåsen och som med fördel serveras direkt ur pannan och med ett gott bröd istället för pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.