Köttfärspaj – Shepherd’s PieRecept på shepherd’s Pie. Denna köttfärspaj är en familjefavorit som går lika bra att göra på nötfärs eller blandfärs. Både moset och köttfärsröran kan förberedas.

Ingredienser

  • potatis
  • 1 mjölk
  • 1 salt
  • 1 ägg
  • 1 lammfärs
  • 1 rotselleri
  • 1 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 tomatpuré
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 vattenGör så här: Skala och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och mosa potatisarna med en stöt eller genom en potatispress. Blanda med mjölk och salt och rör ner ägget när moset svalnat lite. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv rotselleri och morötter grovt. Skala och finhacka löken. Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Sänk värmen något och blanda ner rotselleri, morot och lök. Stek ytterligare ca 2 minuter. Blanda ner tomatpuré, salt, peppar och vatten och låt det puttra ca 2 minuter. Häll över i en ugnssäker form. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.