1 Receptet
gäller för 6 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör ½ dl Arla Köket Kesella® kvarg Fyllning: 400 g köttfärs 1 gul lök 70 g bacon 1 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 2 dl Arla Köket Kesella® kvarg 3 ägg 1 dl Arla Köket® riven ost gratäng 2 tomater 15 oliverGör så här Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt fräsa ca 5 min. Salta och krydda med peppar och oregano. Rör i kvarg och ta det från värmen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop äggen, rör ner dem i färsen och häll i pajskalet. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Hacka tomater och oliver. Strö dem och ev bladpersilja över pajen vid servering.
Mixa ihop mjöl och smöret skuret i bitar i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt vattnet medan maskinen blandar och mixa ihop till det formas en deg
Servera med grönsallad och avokado. Pajbotten. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, ägg och grädde. Häll blandningen i en pajform och grädda i ugnen i 7 minuter
Krydda med salt, peppar och paprika. Smaka av grönsaksblandningen med litet salt och peppar och lägg upp den på varmt serveringsfat med köttet i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.