Köttfärspaj med oliver
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1½ dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • 1400 g köttfärs
  • 11 gul lök
  • 170 g bacon
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1½ tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 tsk torkad oregano
  • 12 dl Arla Köket Kesella® kvarg
  • 13 ägg
  • 11 dl Arla Köket® riven ost gratäng
  • 12 tomater
  • 115 oliver
  • 1 Receptet gäller för 6 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör ½ dl Arla Köket Kesella® kvarg Fyllning: 400 g köttfärs 1 gul lök 70 g bacon 1 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 2 dl Arla Köket Kesella® kvarg 3 ägg 1 dl Arla Köket® riven ost gratäng 2 tomater 15 oliverGör så här Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt fräsa ca 5 min. Salta och krydda med peppar och oregano. Rör i kvarg och ta det från värmen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop äggen, rör ner dem i färsen och häll i pajskalet. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Hacka tomater och oliver. Strö dem och ev bladpersilja över pajen vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.