1 gelé
eller lingonsyltKöttfärslimpa: Skala och hacka löken. Mjukstek löken i smör. Blanda i örtkryddor mot slutet. Låt kallna.
1 Blanda
ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet. Forma smeten till en avlång limpa i en stor, smord ugnsfast form.
1 Grönsaker:
Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt. Lägg grönsakerna runt köttfärslimpan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Strö timjan och salt på rotfrukter och potatis.
1 Sätt
ugnen på 250 grader. Sätt in formen i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
1 Fortsätt
steka köttfärslimpa och grönsaker i cirka 40 minuter. Ös med skyn ett par gånger under stektiden.
1 Servera
med inlagd gurka och lingonsylt eller gelé.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.