Köttfärslimpa med rostade rotfrukter
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 11 gul lök
  • 1 smör
  • 11 ½ tsk timjan
  • 11 ½ tsk mejram
  • 1½ dl ströbröd
  • 12 dl mjölk
  • 11 ägg
  • 11 msk kalvfond
  • 11 tsk salt
  • 11 krm nymald peppar
  • 12 morötter
  • 12 palsternackor
  • 18 potatisar
  • 12 rödlökar
  • 12 dl vatten
  • 11 msk timjan
  • 1 flingsalt
  • 1 inlagd gurka
  • 1 gelé eller lingonsyltKöttfärslimpa: Skala och hacka löken. Mjukstek löken i smör. Blanda i örtkryddor mot slutet. Låt kallna.
  • 1 Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet. Forma smeten till en avlång limpa i en stor, smord ugnsfast form.
  • 1 Grönsaker: Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt. Lägg grönsakerna runt köttfärslimpan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Strö timjan och salt på rotfrukter och potatis.
  • 1 Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in formen i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  • 1 Fortsätt steka köttfärslimpa och grönsaker i cirka 40 minuter. Ös med skyn ett par gånger under stektiden.
  • 1 Servera med inlagd gurka och lingonsylt eller gelé.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.