Skala och skiva potatis och morot. 14 st potatis. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
Servera köttfärslimpanmed kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé. Köttfärslimpa. Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp
Baconlindad köttfärslimpamed gräddsås, nykokt potatis och gurka, riktig husmanskost. Använd stekspadet från köttfärslimpan och koka upp under omrörning tillsammans med grädde och mjölk
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
Forma till en limpa och gör ett â€dike†längs med mitten.  Skala och klyfta potatis och kålrot. Fyll diket med ost och klippt gräslök och stäng ihop ordentligt
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.