Köttfärslimpa med katrinplommon och äpple
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 14 msk ströbröd eller 3/4 dl havregryn
  • 11 msk potatismjöl
  • 12 dl mjölk eller vatten
  • 11 tsk salt
  • 11 ägg
  • 11 krm svart eller vitpeppar
  • 1 Timjan
  • 15-6 tärnade katrinplommon
  • 11 st äpple Ca 2 msk finhackad lök, ev. uppfräst i lite matfett
  • 11 msk fett
  • 11 msk soja
  • 1400 g blandfärs 4 msk ströbröd eller 3/4 dl havregryn 1 msk potatismjöl 2 dl mjölk eller vatten 1 tsk salt 1 ägg 1 krm svart eller vitpeppar Timjan 5-6 tärnade katrinplommon 1 st äpple Ca 2 msk finhackad lök, ev. uppfräst i lite matfett 1 msk fett 1 msk sojaBland ströbröd eller havregryn, potatismjöl och vätska i en vid bunke. Låt blandningen stå och svälla i minst tio minuter. Lägg i färs och salt. Blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar, timjan, lök och den tärnade blandningen av katrinplommon och tärnat äpple. Blanda väl. Sätt ugnen på 200°· Forma färsen till en tjock limpa och lägg den på ett smort ugnssäkert fat/form. Pensla med lite smält fett utrörd med lite soja för att få en vacker yta. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek färsen i ca 45-60 minuter. Minska värmen till 175° efter halva gräddningstiden. Prova att sticka in en provsticka i färsen för att se om den är klar. Köttsaften skall då vara klar. Servera med kokt potatis, en skysås och kokta morotsklyftor som vänts runt med finhackad persilja, salt och lite peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.