Köttfärslimpa fylld med färskost serverad med ugnsrostad potatis och sötpotatis
Milda.se
Milda.se

Köttfärslimpa fylld med färskost serverad med ugnsrostad potatis och sötpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g nöt/blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 1 gullök
  • hackad
  • 1-2 msk Milda flytande margarin
  • 1 ägg
  • 5 tsk salt
  • 5 krm svartpeppar
  • 100 g Crème Bonjour Vitlök
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 300 g potatis
  • 300 g sötpotatis
  • färska örter
  • t.ex timjan och persilja
  • 1-2 burkar Knorr brunsås (kyld)

Beskrivning

    Sätt ugnen på 250 grader C.

    Blanda ströbröd med vatten el mjölk, låt svälla ca 5 minuter.

    Fräs på den hackade löken i flytande margarin.

    Blanda i ägg och lök i ströbrödsblandningen, tillsätt färsen, salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser. För att säkert veta om man kryddat tillräckligt kan man göra ett stekprov. Värm en stekpanna och stek en liten platt bulle. Smaka om mer kryddor behövs.

    Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till.

    Ställ formen på en plåt.

    Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Häll på lite flytande margarin.

    Sätt in plåten i ugnen, dra genast ner temperaturen till 175 grader C. Låt stå ca 40- 50 minuter i ugnen.

    Salta potatisen och strö på hackade örter innan servering.

    Servera med Knorr brunsås

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.