Servera denna rätt med antingen ris eller ett gott potatismos. För är de något vi alla kämpar med så är de att göra saker och ting snabbt snabbt snabbt
Njut med en god sallad. Koka pastan, sätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Lite knepigt att smaka av maten med en sån här förkylning. Här har jag lindat färsbiffar med baconskivor, stekt dem till fin färg och låtit dem puttra färdigt i gräddig tomatsås i ugnen med lite ost ovanpå
Det är helt enkelt varmkorv med bröd eller smördeg runt som man enkelt kan äta med fingrarna. Hacka lök och blanda den tillsammans med morotspuré i köttfärsen
Servera med kallt kött av något slag eller varför inte grillat. Tärna och blanda allt och låt dra. Skulle du anse att salladen blir för torr så öka mängden aioli och gräddfil
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.