11 röd
spetspaprika eller vanlig röd paprika, ca 125 gram
11 tsk
sambal oelek chili
11 tsk
salt
11 krm
svartpeppar
12 krm
oregano
1500 gram
potatis, fast sort, ca 6 potatisar
11 burk
krossade tomater, 400 gram
12 tärningar
grönsaksbuljong
17 dl
vatten
11 msk
ljus maizenaredning
11 dl
crème fraiche till servering
12 msk
hackad persilja eller persiljekvistar till serveringSkala och hacka lök samt vitlök fint. Skala och tärna morot. Fräs lök, vitlök och morot i en msk smör i en stekgryta eller stekpanna någon minut. Lägg över på en tallrik. Tillsätt köttfärsen och stek samt bryn den i en msk smör. Hacka sönder den efterhand. Dela och skär bort skaftet på paprikan samt ta bort kärnor och innanmäte. Skär paprikan i grova bitar. Tillsätt till köttfärsen. Tillsätt lök, vitlök och morötter samt tomatpuré, paprikapulver, sambal oelek, oregano, salt och svartpeppar. Stek köttfärsen på låg värme och rör då och då medan du skalar potatis. Skala potatis och skär i grova tärningar. Tillsätt tärnad potatis, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Rör om. Låt puttra på låg värme utan lock i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt, svartpeppar, sambal oelek, oregano och paprikapulver. Red grytan genom att röra i ljus maizenaredning till önskad tjocklek om du önskar det. Servera köttfärsgrytan med en skål crème fraiche vid sidan att klicka på grytan vid servering. Vidare kan du garnera med persilja.
Skala och skiva potatis och morot. 14 st potatis. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Skala och skiva potatis och morot. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk. 4 st potatis. 300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persilja
Servera köttfärsgrytanmed pressad potatis och broccoli. Köttfärsgryta. Smaka av med salt och peppar. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den mjuknar
Fräs färsen smulig tillsammans med strimlad purjolök. Till middag igår testade jag ett nytt recept på en smarrig köttfärsgryta som jag gjorde lite het och kryddig
Pensla potatisenmed oljan från plåten och salta lätt. Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.