Köttfärsgryta med potatis
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs
  • 11/2 gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 morot
  • 12 msk smör
  • 11/2 dl tomatpuré
  • 11 tsk paprikapulver
  • 11 röd spetspaprika eller vanlig röd paprika, ca 125 gram
  • 11 tsk sambal oelek chili
  • 11 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 krm oregano
  • 1500 gram potatis, fast sort, ca 6 potatisar
  • 11 burk krossade tomater, 400 gram
  • 12 tärningar grönsaksbuljong
  • 17 dl vatten
  • 11 msk ljus maizenaredning
  • 11 dl crème fraiche till servering
  • 12 msk hackad persilja eller persiljekvistar till serveringSkala och hacka lök samt vitlök fint. Skala och tärna morot. Fräs lök, vitlök och morot i en msk smör i en stekgryta eller stekpanna någon minut. Lägg över på en tallrik. Tillsätt köttfärsen och stek samt bryn den i en msk smör. Hacka sönder den efterhand. Dela och skär bort skaftet på paprikan samt ta bort kärnor och innanmäte. Skär paprikan i grova bitar. Tillsätt till köttfärsen. Tillsätt lök, vitlök och morötter samt tomatpuré, paprikapulver, sambal oelek, oregano, salt och svartpeppar. Stek köttfärsen på låg värme och rör då och då medan du skalar potatis. Skala potatis och skär i grova tärningar. Tillsätt tärnad potatis, krossade tomater, buljongtärning och vatten. Rör om. Låt puttra på låg värme utan lock i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt, svartpeppar, sambal oelek, oregano och paprikapulver. Red grytan genom att röra i ljus maizenaredning till önskad tjocklek om du önskar det. Servera köttfärsgrytan med en skål crème fraiche vid sidan att klicka på grytan vid servering. Vidare kan du garnera med persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.