Köttfärsbiffar utan ägg
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs som nötfärs eller blandfärs
  • 14 msk Dijonsenap
  • 11 tsk paprikapulver
  • 12 krm cayennepeppar
  • 11 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 12 krm svartpeppar
  • 12 krm saltFörbered önskade tillbehör. Lägg köttfärsen med Dijonsenap, paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar i en bunke. Skala och finhacka löken eller riv den på rivjärn. Tillsätt till färsen. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt vitlök och salt till färsen. Blanda hastigt ihop färsen tills allt är blandat. Blanda ej för länge för då blir färsen trådig. Dela upp i fyra delar. Forma runda biffar och lägg på en tallrik med lite olja. Pensla dem med lite olja. Värm en stekpanna eller grillpanna. Bryn köttfärsbiffarna på båda sidor så att de får färg ca 4-5 minuter på varje sida. Sänk värmen och sätt på ett lock eller folie. Stek färdigt köttfärsbiffarna på låg värme i ca 10 minuter. Servera köttfärsbiffarna med önskade tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.