Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. God kväll alla bloggläsare. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Bred ut köttfärsröran över. Det får bli en Grekisk gratäng med pasta, snabbt men väldigt gott. Idag har jag varit och lämnat blod, har varit blodgivare i många år… idag var det 50 gånger som jag har lämnat blod
In i ugnen i ca 30 minuter, tills det fått en fin färg och gratängen stelnat. Då vi åker till landet idag har jag ingenting roligt att bjuda er på just denna kväll, men därför tänkte jag istället dela med mig av receptet på rätten jag gjorde igårkväll
½ kg köttfärs. ½ kg köttfärs 1-2 pkt bacon 25 cm purjolök 2 st gula lökar Salt Peppar Margarin att steka i och till formen 10 st potatisar 3 dl grädde 200 g riven ost
Hemma i köket strimlar och fräser du kålen och blandar köttfärs med grädde och kryddor. Till och med hustrun gjorde tummen upp för den här gratängen, trots att hon tillhör den hårda kärnan av vi-som-hatar-kål-gruppen
Så denna gratäng med rättika och köttfärs kommer nog att serveras ofta här hemma. Varva rättika , ost och köttfärs i formen avsluta med rättika och ost
600g köttfärs1 paket bacon (skivat och delat i bitar)1 gul lök (hackad)1 purjolök (skivad)1-2 dl riven god ost2-3 dl vispgrädde2 ägg0,5 dl tomatpuréSaltPeppar Gör så här Fräs färs och lägg i löken. 600g köttfärs
Stek köttfärs med olja och tacokrydda. Tack för era tips kring aubergingratäng. Lägg i en form – köttfärs, aubergin, keso, tomatsås, köttfärs, aubergin, tomatsås, riven ost
Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen. Strö över resten av osten och grädda 15–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.