4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokadegrönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Kycklingspett ochwokadegrönsakermed nudlarKycklingspetten. Blanda chilisåsen med soja och vitlök. Som vanligt när vi jobbar med kyckling i hemkunskapen så går vi ju igenom det här med att få den genomstekt så man inte blir magsjuk pga eventuella campylobacter
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatisoch purjolökssoppan till middag igår
Krämig laxgratäng medpotatisoch spenat. En smakrik laxgratäng medkrämig ostsås som passar lika fint för vardag som fest, det är vad vi tipsar er om idag
I ett frasigt och lite grövre pajskal medpotatisoch rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Servera den krämiga köttfärssåsen med ris och lättkokta grönsaker. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.